Tehnologia IPL


Ce inseamna epilarea definitiva?

IPL este ultima tehnologie pentru epilare definitiva. Dupa aparitia acesteia, unele imbunatatiri i-au fost aduse, pentru un mai bun confort si securitate. Desi aparatele IPL se adreseaza in general atat tenului deschis la culoare cu par blond si pana la ten masliniu, aproape negru, cu par inchis la culoare, totusi aceste extreme sunt mai “sensibil de tratat” si pot duce ori la efect 0 (cazul parului alb, foarte blond) sau posibile arsuri, basici sau diverse efecte adverse in cazul tenului inchis la culoare.

De cativa ani, intalnim tot mai des notiunea de epilare definitiva…ce inseamna de fapt aceasta epilare definitiva? Are intr-adevar epilarea definitiva avantajele pe care le promoveaza, comparativ cu alte metode traditionale de epilare?

Centrele noastre de epilare definitiva, printr-o experienta de 8 ani si mii de cliente/clienti tratati prin metoda epilarii definitive cu IPL (lumina intens pulsata), cu tehnologie originala si de ultima ora, considera ca va poate oferi un raspuns lamuritor si dovezi incontestabile in ceea ce priveste superioritatea absoluta a acestei metode de epilare.

Mai intai, sa vedem ce inseamna exact termenul de epilare definitiva cu IPL (intense pulsed light = lumina intens pulsata)? Reprezinta o metoda derivata din tehnologia epilarii definitive cu laser, prin care se elimina definitiv foliculii pilosi si in acelasi timp se poate acoperi orice zona a corpului, oricat de mare, intr-un timp scurt. Mai trebuie subliniat ca epilarea definitiva IPL se adreseaza tuturor tipurilor de piele, iar in tabelul de mai jos puteti observa cele 6 tipuri de piele umana, clasificare dupa Fitzpatrick.

 

JA Hoenig MD & DM Morrow MD

Vom incerca sa oferim mai jos cateva informatii despre cum functioneaza epilarea definitiva cu IPL, pentru ca cititorii noastri sa inteleaga de ce este cea mai eficienta tehnologie dintre toate metodele de epilare inventate pana in prezent.

Mai intai sa spunem ca epilarea definitiva cu IPL se bazeaza pe principiul fototermolizei selective.

Adica, scopul tratamentului este incalzirea tintei tisulare (radacina firului de par / foliculul pilos) pana la o temperatura suficient de mare pentru a o distruge, fara a provoca distrugeri in tesutul inconjurator. Procesul implica distrugerea atat a foliculului pilos, cat si a celulelor germinative raspunzatoare de cresterea parului.

De aceea, uneori pot trece pana la 2 saptamani pentru ca firele de par afectate sa cada.

Iata cum arata, in fotografiere speciala reala, un folicul pilos INAINTE si DUPA ” bombardarea ” sa cu lumina intens pulsata.

De mentionat este si faptul ca foliculul pilos (radacina firului de par) are trei faze principale de evolutie, ciclu care se repeta la anumite intervale de timp, in functie de zona corpului unde se afla radacina firului de par respective. Mai jos este postata o schema cu fazele prin care trece un folicul pilos:

In momentul cand se initiaza un tratament de epilare definitiva cu IPL, trebuie stiut faptul ca la fiecare sedinta vor fi eliminati numai foliculii aflati in faza activa (anagen) a ciclului evolutiv, urmand ca in sedinta urmatoare sa fie indepartati alti foliculi surprinsi in faza active…si tot asa pana la finalizarea tratamentului. Acesta este motivul pentru care un tratament de epilare definitiva cu IPL contine mai multe sedinte, efectuate la un anumit interval de timp. Cu siguranta insa ca pilozitatea scade de la o sedinta la alta, iar rezultatele vor fi vizibile inca de la inceput, ceea ce va oferi dovada incontestabila ca urmati un tratament eficient de epilare definitiva.

Metoda epilarii definitive cu IPL este una extrem de sigura pentru noi, nu ne provoaca in nici un fel reactii adverse si nu trebuie sa ne temem sa incepem un astfel de tratament, indiferent de alte afectiuni sau stari fiziologice speciale pe care le traverseaza organismul. Singura precautie pe care trebuie s-o avem in vedere este faptul ca sedintele de epilare definitiva cu IPL nu se pot desfasura pe o piele bronzata, pentru a evita riscul arderii pielii, in general se asteapta o luna dupa ultima expunere la plaja pentru a reface sedinta.

Tehnologia din centrele noastre de epilare definitiva este cea originala, provenita de la marile companii inventatoare de IPL, de o eficienta deosebita si dispune de setari si parametri speciali de epilare pentru toate situatiile care ar putea fi intalnite la un client, astfel incat rezultatele tratamentului sa fie ideale.

Dupa cum am mentionat, epilarea definitiva cu IPL este o metoda rapida de tratament, acoperind in timp scurt o zona mare a corpului (de exemplu, picioarele si zona inghinala se pot trata in aprox 45 min). De asemenea, epilarea definitiva cu IPL nu este dureroasa, nu trebuie sa ne temem de senzatii neplacute sau de dureri nejustificate.

Numarul de sedinte este variabil, in functie de zonele tratate si de zestrea genetica a fiecarei persoane, cert este insa ca la finalizare rezultatele vor fi pe masura asteptarilor Dvs, iar zona epilata definitiv nu va mai arata niciodata ca inainte de tratament.

De asemenea, trebuie mentionat ca in centrele noastre de epilare definitivaputeti beneficia de o politica de optimizare a costurilor de tratament, stabilind preturi per sedinta in functie de zonele ce urmeaza a fi epilate si de particularitatile acestor zone, in urma avizarii de catre specialisti in epilare definitiva IPL, astfel incat aceasta metoda sa fie accesibila tuturor celor care intentioneaza sa scape definitiv de parul nedorit. De asemenea, urmariti in site urile noastre surprizele placute pe care le pregatim pentru Dvs, sub forma de discounturi si promotii variate, in diverse perioade ale anului!

In concluzie, nu ezitati sa contactati unul din centrele noastre de epilare definitiva, pentru a afla detalii depre un tratament eficient si tintit dupa particularitatile pielii si pilozitatii Dvs, la un pret accesibil si sub indrumarea specialistilor in domeniu.

Ultimele articole despre epilare definitiva

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. » Citeste tot articolul