Despre epilare definitiva


Una din marile neplaceri de ordin estetic este parul nedorit de pe corp

Epilarea definitivaprin IPL si epilarea prin laser folosesc un principiu similar care se bazeaza pe proprietatea melaninei (pigmentul firului de par) de a absorbi lumina, avand ca rezultat distrugerea foliculului pilos de la radacina. Spre deosebire de laser, tehnica IPL foloseste o serie de filtre speciale, prin care se selecteaza anumite lungimi de unda ale spectrului luminos, care actioneaza tintit asupra firului de par, neafectand alte zone din jur.In mod genetic determinat, de multe ori avem mai mult par decat ne-am dori, in diverse zone ale corpului, fapt ce contravine standardelor actuale sociale, conform carora sa avem un look ingrijit si atragator, perceput astfel de cei din jurul nostru.Fie ca este vorba de zone relativ ascunse (inghinal, axile) sau – si mai dramatic – zonele expuse permanent (fata, mainile, picioarele), rezolvarea consta in epilare.

Desigur, cele mai la indemana sunt metodele clasice de epilare:

  • raderea parului
  • epilarea cu ceara
  • epilatoarele electrice

Toate aceste metode au fost si sunt inca utilizate de multi ani, insa…ce folos ?! Dupa cateva saptamani, va aflati in aceeasi situatie. In plus, parul trebuie sa creasca mai intai – lucru extrem de neplacut – pentru a putea fi epilat. Astfel de proceduri trebuie facute toata viata, la un anumit interval de timp, iar timpul in zilele noastre a devenit extrem de pretios, fara sa mai discutam de costurile adunate de-a lungul anilor de epilare traditionala, in fiecare luna.

Nici epilarea prin electroliza nu a oferit o solutie comoda pentru parul nedorit de pe corp. Procedura este migaloasa, dureroasa, utilizeaza ace si nu poate rezolva toate zonele corpului. In plus pot aparea inflamatii sau infectii neplacute ale radacinilor firelor de par, denumite foliculite.

Si mai important este faptul ca traim intr-o societate unde se pune din ce in ce mai mult accent pe imaginea personala in exterior, pe modul in care ne prezentam celor din jurul nostru, in relatiile personale sau profesionale.

Ceea ce am dori sa subliniem este ca prezenta parului nedorit in cadrul unui look personal, poate avea un impact social extrem de neplacut, iar uneori impactul este psihologic, determinand o scadere dramatica a increderii in propria persoana. Nu o data au calcat pragul cabinetului persoane tinere si pline de energie, cu capul in jos si fata ascunsa…va dati seama cat de greu le vine unor astfel de persoane sa merga numai pe strada, nemaivorbind sa aiba relatii personale sau la serviciu ? Cauza ? o pilozitate nedorita si uneori extrem de abundenta, care nu putea fi indepartata prin metodele clasice, sub nici o forma.

Insa in secolul XXI trebuia sa apara o rezolvare completa a acestei probleme estetice, iar rezolvarea s-a numit epilare definitiva.

Initial apare epilarea definitiva cu laser, care aduce ideea ca foliculii pilosi (radacinile firelor de par) pot fi distrusi definitiv prin tintirea lor cu un laser (o lumina care tinteste radacina si o distruge prin caldura). Din aceasta tehnologie se va dezvolta si va fi inventata in urmatorii ani, cea mai eficienta si moderna tehnologie laser care poate efectua epilarea definitiva la cel mai inalt nivel si standard de calitate:

epilarea defintiva prin IPL, insemnand lumina intens pulsata (in engleza Intense Pulsed Light=IPL).

Mai intai sa clarificam termenul de epilare definitiva, care este uneori contestat : epilarea definitiva cu lumina intens pulsata este o metoda prin care sunt eliminati DEFINITIV si ireversibil foliculii pilosi, adica radacinile firelor de par.

Epilarea definitiva cu lumina intens pulsata consta in utilizarea unui spectru de lungimi de unda pentru distrugerea DEFINITIVA a foliculului pilos prin procesul de fototermoliza selectiva. Acest spectru luminos permite eliminarea foliculilor in orice zona a corpului si la diferite adancimi in piele. Este o metoda total lipsita de riscuri, nedureroasa si foarte eficienta.

Particularitatile epilarii definitive IPL sunt:

  • Un numar variabil de sedinte (in functie de zona epilata definitiv), pentru a surprinde pe rand toti foliculii pilosi in faza lor activa de dezvoltare;
  • Cu cateva zile inaintea sedintei de epilare definitiva, zona respectiva NU se epileaza cu metode de smulgere(ceara, pensat,etc), pentru a avea radacinile intacte in piele la momentul tratamentului;
  • Epilare definitiva in sine este foarte confortabila, acopera orice zona a corpului – indiferent de suprafata si nu prezinta nici un fel de riscuri;
  • Foliculita (aspectul de piele rosie, inflamata si chiar aspectul de ten acneic) sunt calmate si dispar in urma tratamentului de epilare definitiva IPL;
  • Rezultatele sunt vizibile de la primele sedinte de epilare deinitiva IPL, oferind o mare satisfactie pentru pacient si incredere in aceasta metoda deosebit de eficienta;

In rest … rezultatul dupa tratamentul de epilare definitiva IPL este incredibil, iar tu si cei din jurul tau cu siguranta veti fi incantati!

 

 

Ultimele articole despre epilare definitiva

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. » Citeste tot articolul